dinsdag 24 april 2012

week 5: weer op gang


De afgelopen week heb ik me geconcentreerd op de hand en het hoofd en ben ik begonnen de kleur van de lakens te 'ontdekken' door dunne doorzichtige lagen over het doek te leggen en daar licht en donker in te gaan accentueren. Het is nu ook tijd om uit te leggen dat het werken met olieverf geduld vereist: de verf moet 2 tot 3 dagen drogen voordat je er weer overheen kunt schilderen. daarom werk ik altijd aan 2 of 3 stukken tegelijk, meestal 1 naakt en 2 stillevens.
Je ziet een foto van de onderschildering in acryl en de meest recente versie in olieverf.

donderdag 19 april 2012

week 4: inspiratie

's Morgens opstaan en tegen mezelf zeggen: 'vandaag ga ik lekker de hele dag schilderen' gebeurt me bijna dagelijks. Maar dan echt de inspiratie hebben om iets te creƫren waar ik tevreden mee ben is een hele andere zaak. Soms sta ik met mijn kwast in de hand en weet ik t even niet meer, painters-block. Of ik ga enthousiast aan de gang, maar weet ik net niet de goede kleur of het gewenste effect te krijgen. Of ik heb slecht geslapen en voel me eigenlijk te moe om echt aan de gang te gaan. En op zulke momenten realiseer ik me wat een geluksvogel ik ben; ik hoef er niet van in de stress te schieten. Ik kan gewoon iets anders gaan doen en probeer het een dag later weer eens. Afgelopen week was er zo-een waarin het niet wilde. Dus in week 4 geen plaatje, maar een praatje.

maandag 2 april 2012

week 3

Een blog maken is een vaardigheid die ik nog niet helemaal beheers. Daardoor is mijn nieuwste blog onder week 2 terecht gekomen. Even scrollen naar beneden dus!

zondag 1 april 2012